Červar: Ovo nije neuspjeh, možda je to realno stanje

- Ovo nije neuspjeh za mene, možda je to realno stanje, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon teškog poraza od Danske 26-38 nakon kojeg su Kauboji ostali bez plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

➡️ Duvnjak: Preuzimam dio odgovornosti
➡️ Hrvatska se teškim porazom od Danaca oprostila od SP-a
➡️ Poznati parovi četvrtfinala Svjetskog prvenstva

- Rekao sam da su Danci favoriti, to su svjetski prvaci. U prvom poluvremenu smo bili dobri, no kasnije je ponestalo snage. Čestitam igračima za želju i volju, ali je u ovom trenutku Danska jača, kazao je Červar za RTL pa dodao: - Naravno, da bih bio sretniji da sam otišao s boljim rezultatom.

Červar je istaknuo kako je bez ključnih igrača u pravoj formi bilo teško očekivati pobijediti svjetske prvake.

- Ova ekipa nije bila pripremljena za ovo natjecanje, nedostajali su nam stožerni igrače, Duvnjak je kao najbolji igrač Europe imao koronavirus, a potom i temperaturu, nije on nadčovjek. Karačić je bio ozlijeđen, a nema Cindrića i Stepančića. Što ste očekivali da će ovaj mali iz Nexe biti taj koji će to riješit ? Mali Martinović i Halil su veliki talenti, ali nisu spremni rješavati Dansku.

Izbornik u ostavci je na koncu poručio kako nam, treba jakih klubova koji bi trebali producirati nove igrače.

- Mala smo baza, mala zemlja, trebamo ulagati više u razvoj novih igrača, uložiti vrijeme da dođu novi igrači koji će nositi reprezentaciju. Moramo pomoći našim klubovima. Ljudi nama žele zlato iz ljubavi, ali to je nerealno. Trebamo pomagati svoje klubove kako bismo izgradili neke nove heroje. Želim se zahvaliti svim ljubiteljima rukometa koji su svih ovih godina podržavali reprezentaciju. Volio bi da sam otišao s velikim rezultatom. Međutim, to je život. Sada imam vremena više se posvetiti obitelji, ali neću se posve oprostiti od rukometa, poručio je Červar.