Červar: Ovo prvenstvo ne zaslužuje toliku važnost

Ovo Svjetsko prvenstvo ne zaslužuje toliku važnost jer nisu ravnopravni uvjeti, a to sam govorio i prije samog početka, kazao je u Kairu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatsku nakon poraza s Argentinom u ponedjeljak čeka odlučni susret sa Danskom za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

- Očekujemo da ćemo bolje igrati nego s Argentinom. Treba razmišljati pozitivno, nadam se da smo izvukli pouke iz dvoboja s Argentinom. Pokušat ćemo se s ovim kadrom što imamo maksimalno suprostaviti svjetskom prvaku, kazao je Červar, koji je potom komentirao cijelo prvenstvo u Egiptu.

- Ja sam i prije početka prvenstva kazao da ovom prvenstvo ne zaslužuje takvu važnost. Okolnosti su posebne, puno momčadi je bilo u izolaciji, a igrači u Egipat nisu došli u optimalnoj formi. U puno zemalja se nisu igrala nacionalna prvenstva, a u vidi se razlika u onima u kojima su se igrala. Mi smo bili hendikepirani, nismo bili u punom treningu jer smo bili u izolaciji, pa radimo ono što radimo, kazao je Červar, koji nijednom rjiečju nije komentirao svoju ostavku.

Červar je najavio odlazak s te dužnosti po završetku Svjetskog prvenstva nakon poraza od Argentine (19-23 ) u drugom krugu natjecanja kojim su praktički izgubljeni izgledi za prolazak u četvrtfinale.