Horvat: Znali smo se izvući iz nemogućih situacija

Hrvatski rukometni savez danas je održao redovni media call, a na presici se nije pojavio izbornik Lino Červar, dan nakon što je dao ostavku.
Nakon jučerašnjeg poraza protiv Argentine, na novinarska pitanja odgovarali su umjesto Červara, pomoćnik Hrvoje Horvat i pivot Marino Marić.

Hrvoje Horvat je rekao kako nakon sinoćnjeg mučenja na terenu nije lagano ući u novi dan.

- Tragedija je što smo izgubili od Argentine, ali prerano je da podvlačimo crtu. Puno puta smo se znali izvući. Htio bih naglasiti kroz cijeli turnir je postojala želja i htijenje, to se vidi po obrani. U napadu jednostavno nije bilo dovoljno kvalitete, ekipa je svjesna da smo podbacili, ali što je tu je, moramo skupiti glave. Trebamo ostati pozitivni i uzdignute glave ući u utakmicu s Danskom. Čeka nas jedna od najboljih momčadi prvenstva, prije svega se treba napadački poboljšati, moramo spriječiti tranziciju, imati fanatično vraćanje u obrani, kao da se borimo za život i igrati na rubu incidenta. Napraviti ratnu atmosferu, rekao je.

Horvat je rekao kako je razgovarao s Červarom, prvenstvo još nije gotovo, nema vremena za kukanje i očajavanje.

- Ne bih komentirao njegove riječi, je li ostaje nakon prvenstva. To pitanje nije za mene, čut ćete informacije na vrijeme, dodao je.

Horvat je istaknuo kako igrači vjeruju u prolazak.

- Vrijeme je da se izbrišu negativne misli, da se prebacimo na rukomet. Moramo se fokusirati na to da budemo bolji, dodao je.

Marino Marić je rekao kako igrači imaju svoje stavove, ali da su momčad i moraju biti kompaktni.

- Postoje ljudi u savezu koji će odlučiti tko će voditi reprezentaciju. Ovo jučer nam je svima bio smak svijeta. Možda smo trebali odigrati hladnije sve to, pričekati i vidjeti kako će zadnja utakmica proći pa podvući crtu, rekao je Marić.

- Mislio sam da se Japan neće ponoviti, imali smo u glavi da nam dolazi Argentina i znali smo da će biti teško. No nismo mogli zamisliti da ćemo drugi gol zabiti tek u 13. minuti. Problem cijele utakmice je bio naš napad. Ako zabiješ Argentini 10 golova, to je premalo. Nismo isti igrači kada krene takav stres i panika. Dogodi se blokada koju ne znam objasniti, jednostavno smo zakazali u napadu, nedostajalo nam je akcija i šuteva izvana. Probali smo razbiti zonu, ali nije išlo, dodao je. 

Marić je istaknuo kako vjeruje da će Katar pobijediti Argentinu.

- Što se tiče Danske, oni su se već kvalificirali, možda će odmoriti nekoliko igrača, ali sve je na nama. Najbitnije je dobro krenuti, tada bi bila bolja atmosfera na terenu. Pokazali smo ako krenemo dobro da će biti dobro. Danci imaju 16 vrhunskih igrača. Za nas će ovo biti rat, a za njih lagana utakmica, zaključio je Marić.

Hrvatska igra protiv Danske utakmicu trećeg kola drugog kruga u ponedjeljak od 20,30 sati.