UEFA zasad ne mijenja ništa glede EURA

UEFA trenutno ne razmišlja o izmjeni svojih planova za Europsko prvenstvo ili Ligu prvaka unatoč teškoj situaciji pandemije Covida-19, koja je posve poremetila rasporede ostalih sportova kao Formule 1, skijanja ili tenisa.

- Što se tiče EURA, koji je zakazan za period od 11. lipnja do 11. srpnja, ništa se nije promijenilo, rekao je glasnogovornik UEFE u četvrtak.

UEFA i dalje planira održati EURO u 12 gradova i 12 zemalja, dok je raste skepsa da je to održivo, pa je predsjednik Švicarskog nogometnog saveza Dominique Blanc kazao da je  "teško održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja". On navodi da bi se EURO, s obzirom na sadašnju situaciju, trebao igrati u jednoj zemlji, na primjer u Rusiji ili Njemačkoj, ili čak samo u jednom gradu.

Do 5. ožujka UEFA će objaviti u kojim će se gradovima igrati uz prisustvo gledatelja, a zasad su četiri mogućnosti: "100 posto gledatelja na stadionu, 50 do 100 posto, 20 do 30 posto ili bez gledatelja", uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

Klupska natjecanja, uključujući Ligu prvaka, gdje je osmina finala predviđena od 16. do 17. veljače, također zasad ostaju po ranijem scenariju.