Za iskusnog Horvata u Egiptu nema problema

Jedan od najiskusnijih hrvatskih rukometnih reprezentativaca 36-godišnji Zlatko Horvat ističe da su dobro analizirali Japan, prvog protivnika na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

➡️ Červar: Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju!

- Za prvu utakmicu uvijek imaš malo više vremena za pripremu. Analizirali smo ih, vidjeli sve njihove značajke i vjerujem da ćemo spremni ući u taj susret. Moramo biti koncentrirani i ne smijemo im dati da se razmašu, izjavio je u četvrtak na video konferenciji za novinare Zlatko Horvat.

Hrvatska je uoči SP odigrala samo jednu pripremnu utakmicu, 5. siječnja je u Poreču svladala europskog prvaka Španjolsku 31-28.

- U tom susretu netko je bolje, a netko lošije reagirao, ali to sada nije važno. Bitno je da na SP iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, i na to se treba fokusirati, rekao je Horvat, kojem će društvo na poziciji desnog krila raditi još jedan iskusni igrač, Ivan Čupić.

- Na prijašnjim natjecanjima igrao sam po 60 minuta. Sada će biti puno lakše jer je i Čupić ovdje, dodao je.

Zbog velikog broja zaraženih koronavirusom od nastupa na SP su odustali Češka i SAD, a umjesto njih su uskočili Sjeverna Makedonija i Švicarska.

- Zbog ove situacije s koronavirusom svima nedostaje kontinuitet jakih utakmica, osim Nijemcima koji kroz svoje prvenstvo imaju dovoljno takvih susreta. Zbog toga je i širi krug favorita. No, nadam se da neće biti većih problema s covidom-19 tijekom SP-a, smatra Horvat.

Osvrnuo se i na smještaj u Aleksandriji, te probleme s internetskom vezom: - Što se tiče smještaja to je za sada u redu. Nismo u prevelikoj izolaciji, ipak je to resort u kojem možeš prošetati. Puno je većeg kapaciteta negoli da smo u Kairu. Jedini problem je što imamo skoro sat vremena vožnje do dvorane. No, nije to nešto strašno, možemo se malo zabavljati u autobusu. Što se tiče interneta, pa ja sam malo stariji i bio sam u reprezentaciji u doba kad nije bilo interneta, dok mlađima to malo teže pada. Ima interneta i možete se javiti svojima. Vjerojatno to više brine vas novinare.