Červar: Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju!

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar dan uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Egiptu protiv Japana istaknuo je kako Šego i Karačić još neće igrati, problema ima i Cindrić, a konačni popis od 16 igrača za sutrašnji dvoboj odredit će nakon večernjeg treninga.

➡️ Počinje rukometna ludnica: Sve o Svjetskom prvenstvu u Egiptu
➡️ Čupić: Misli su nam i u Hrvatskoj
➡️ Hrvatska zastava i podrška Petrinji od rukometaša u Egiptu

- Ne smijemo si dozvoliti luksuz da mislimo da će biti lako protiv Japana. Momčad su koja se diže i domaćini su Olimpijskih igara. Vidi se da izbornik Sigurdsson ima više okupljanja, da su uigraniji. Napravili su puno problema Egiptu u prijateljskoj utakmici i sigurno neće biti lako. Moramo se maksimalno mobilizirati i igrači to znaju. Jako su pokretljivi, nije ih lako probiti i imaju dobru tranziciju. Kaznit će svaku našu pogrešku. Igraju i 6-0 obranu, a najveća kvaliteta im je velika pokretljivost i brzina, rekao je Červar.

Osvrnuo se i na igranje bez publike.

- Momčadski duh će sigurno pomoći u ovoj čudnoj situaciji u kojoj igramo. Publike neće biti, ali moći ću lakše komunicirati s igračima jer se neću morati nadglasavati. Klupa će biti puno homogeniziranija i moći će motivacijom puno više pomoći i to je jako dobro.

Osim što nema navijača na tribinama, ima još stvari na koje rukometaši nisu naviknuli.

- Idemo na trening, a šest oklopnih vozila oko nas, kao da idem u rat. Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju, nitko nije od nas i sada vrijedi pravilo "snađi se, pokušaj, riješi". Teško je oslikati to, ali dečki se prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana.


Zlatko Horvat je također prokomentirao organizaciju prvenstva u Egiptu.

- Ima nekih malih problema, ali su to sitnice. U resortu smo u kojem se možeš prošetati i kretati se. Najveći problem je što imamo skoro sat vremena do dvorane, ali naviknut ćemo se. Ima problema i s internetom, ali ja sam malo stariji i poznajem vrijeme kada nije bilo interneta. Mlađima je malo teže.