Atletska natjecanja na najvišoj razini počinju 9. svibnja u Tokiju

World Athletics objavio je u nedjelju kalendar za atletska natjecanja iz Kontinentalne zlatne serije za sljedeću sezonu koja započinje na otvorenom 9. svibnja na olimpijskim terenima u Tokiju, a na tom kalendaru nalazi se i Hanžekovićev memorijal.

Miting u Tokiju 9. svibnja koji će poslužiti kao test za OI manje od 12 tjedana prije početka olimpijskih natjecanja na Igrama označit će start druge sezone Zlatne serije.

Kontinentalna zlatna serija druga je razina natjecanja uz Dijamantnu ligu koja u privremenom kalendaru za sljedeću sezonu ima 14 različitih natjecanja na četiri kontinenta, a počinje mitingom u Rabatu 23. svibnja u Rabatu i završava 8. rujna mitingom u Zurichu.

Poput Dijamantne lige, i Zlatna kontinentalna serija s 11 mitinga ima privremeni kalendar koji će se prilagoditi zdravstvenim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

Svjetski mitinzi druge razine završit će 18. rujna u Nairobiju u Keniji, a prije toga će se održati tradicionalni Hanžekovićev memorijal 14. rujna u Zagrebu.

Kalendar Zlatne kontinentalne serije 2021:

9. svibnja: Tokio (Japan)
19. svibnja: Ostrava (Češka)
5. lipnja: Kingston (Jamajka)
6. lipnja: Hengelo (Nizozemska)
8. lipnja: Turku (Finska)
30. lipnja: Bydgoszcz (Poljska)
6. srpnja: Szekesfehervar (Mađarska)
5. rujna: Chorzow (Poljska)
14. rujna: ZAGREB (HRVATSKA)
18. rujna: Nairobi (Kenija)
- datum još nije određen: Nanjing (Kina).