Finale PH: Cedevita treći put svladala Cibonu i obranila naslov

Cedevita je osvojila peti uzastopni naslov prvaka Hrvatske svladavši u finalnoj seriji PH Cibonu s 3-1.

Cibona je iznenadila Cedevitu u prvoj utakmici finalne serije, ali uslijedile su tri uzastopne pobjede novog-starog prvaka, koji je danas u gostima u Draženovom domu nadvisio Vukove sa 77:68 (43:40).

Nakon dobrog početka Cibone, košarkaši Cedevite su prešli u vodstvo krajem prve četvrtine i nakon toga su stalno bili u prednosti. U drugoj četvrtini poveli su s 10 poena, da bi do poluvremena domaćini smanjili na 43:40, no u zadnju dionicu Cedevita je opet ušla sa sigurnih  11 koševa viška (64:53) i uspješno je kontrolirala utakmicu do samog kraja.

Cedevitu je predvodio Džanan Musa s 21 košem, Damir Markota ubacio je 11, a Andrija Stipanović i Roko-Leni Ukić po 10 poena. Kod Cibone Luka Žorić zabio je 20 poena, Ivan Novačić i Marko Tomas po 13, a Branislav Ratkovica 11.

Osvojili smo ovaj naslov kao ekipa. Svi su ga unaprijed upisali Cedeviti, ali nije lako slaviti protiv ovako kvalitetnog i motiviranog protivnika. Dobili smo na obranu, na energetski dio, koji nas je krasio cijelu seriju,
rekao je Roko Ukić.

Petu sezonu zaredom u finalu doigravanja sastali su se Cedevita i Cibona, a peti put zaredom naslov je osvojila - Cedevita.