Zdravko Mamić: Hajduk živi isključivo od PR-a i spina

Savjetnik Uprave GNK Dinamo Zdravko Mamić izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare da je Dinamo posljednjih godina najoštećeniji klub u Hrvatskoj i da su o tome svi šutjeli, ali će od sada govoriti i trener i igrači i uprava ili više, uključujući i njega, ili ih više neće biti u Dinamu.

Pročitao sam jedan tekst čiji je sukus, 'politika je spašavala Hajduk, ali mu nije donosila titule kao Dinamu'. Zamislite vi to. Koja je to inverzija, travestija i zamjena teza. Hajduk 13 godina nije osvojio prvenstvo, a to se pretvorilo kao da je 13 puta osvojio Ligu prvaka. Svi govore protiv Dinama, a gdje je Dinamova uprava, gdje je trener, gdje su igrači? Gdje su ti BBB? Svi šute, ali ja neću šutjeti nego pričati dok me ne ubiju, rekao je Mamić i istaknuo kako je upravo Dinamo posljednjih godina najoštećeniji klub u Hrvatskoj koji je samo ove sezone devet puta bio zakinut.

Mamić se u svojoj tiradi najviše okomio na Hajduk, odnosno nedavno objavljenu knjigu sociologa Dražena Lalića "Nogomet i politika".

Hajduku su se opraštali porezni dugovi, svi smo plaćali da bi se oni otpisali. Hajduk je 12 godina radio preko fantomskog računa Sirio sport. Nekad je taj račun bio u Austriji, nekad u Italiji. Dalmatinci vole reprezentaciju, ali orjunaška klika ne. Nemam problem s tim da Sanader pomaže Hajduku, da mu Jadranka Kosor otpiše 143 milijuna poreznog duga, nemam problema s tim da Torcida pred Banovinom prijeti i traži da se Hajduku odobri kredit. Ali imam problema s tim da pljujete po Dinamu i Zagrebu, rekao je Mamić i zaključio: Hajduk živi isključivo od PR-a i spina. Tko je to Kos u povijesti Hajduka? Došao je iz Osijeka i priznao da nije niti navijač Hajduka.