Vatreni slavili uz 'Ružu Hrvatsku': Pokazali smo pravi karakter

Još dugo nakon utakmice hrvatska pjesma je odjekivala stadionom Karaiskakis.

Hrvatski nogometaši su plasman na Svjetsko prvenstvo počeli slaviti već na travnjaku pirejskog stadiona, nastavili su u svlačionici, a sigurno će biti 'vatreno' i u zrakoplovu kojim se večeras vraćaju u Zagreb.

Nadam se da ga nećemo srušiti, rekao je sjajno raspoloženi Domagoj Vida.


Hrvatski nogometaši su slavili uz 'Ružu Hrvatsku' Prljavog kazališta, Moju domovinu, grupu Gambi i Dinu Dvornika. Pjevalo se 'Zovi samo zovi'.

Ostvarili smo sjajan posao. Došli smo u Grčku po plasman na Svjetsko prvenstvo i u tome smo uspjeli. Pokazali smo pravi karakter, rekao je vratar Danijel Subašić.

'Jedinica' hrvatske vrste i Vida su zajedno izašli pred novinare međusobno se zadirkujući.

Najveću opasnost na utakmici imao sam od Vide, dodao je Subašić, dok je Vida dobacio: Zato si me pogodio loptom u glavu, a potom nastavio u ozbiljnom tonu: Odigrali smo mušku utakmicu koja nije bila lijepa za gledanje. Bio je to pravi rat, no najvažnije je da Grci nisu stvorili nijednu pravu priliku.


Subašić je dodao kako se nada da će atmosfera na utakmicama hrvatske vrste od sada stalno biti kao na prvoj utakmici protiv Grčke.

Narod je uvijek bio uz reprezentaciju. To se malo razvodnilo, no nadam se kako će ponovo vratiti pravi naboj, dodao je Subašić.

Mario Mandžukić ovoga puta nije postigao pogodak, ali se junački nosio s grčkom obranom: Odigrali smo koliko je trebalo i ostvarili smo cilj, plasman na Svjetsko prvenstvo.

Mandžukić je prokomentirao i rad izbornika Dalića. Radi fenomenalno i svi igrači su uz njega. Nadamo se da u Rusiju idemo zajedno, istaknuo je Mandžukić.


Ivan Rakitić je presretan zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Zaslužili smo plasman u Rusiju. Pokazali smo pobjednički karakter, rekao je veznjak Barcelone dodavši kako ga veseli vijest da su Šuker i Dalić dogovorili sastanak i kako su korak do dogovora oko popisivanja ugovora.