[VIDEO] Modrić: Bilo bi suludo da Dalić ne bude izbornik u Rusiji

Nakon što je Hrvatska izborila plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, prve dojmove za HRT podijelio je kapetan Luka Modrić.

Presretni smo što smo se plasirali na Svjetsko prvenstvo. Kvalifikacije su bile duge i teške, ali na kraju kvaliteta i karakter su došli do izražaja i zasluženo smo tamo gdje nam je objektivno i mjesto, rekao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić.

Dosta teška utakmica za nas. Nismo odigrali na nivou na kojem možemo i znamo, ali najbitniji je rezultat. Prvu smo odigrali na jako visokom nivou i danas je falilo snage i koncentracije. Nismo izgubili utakmicu što je važno, borili smo se kao jedan. Znali smo da će publika biti bučna, da će ih tjerati prema naprijed, ali ostali smo prisebni. Nismo se previše povukli, držali smo liniju, nismo im dali da dođu do ozbiljnije šanse. Imali su jedan ili dva udarca izvana i odigrali smo jednu odličnu taktičku utakmicu.

Emocije se moraju malo slegnuti. Ovo je bilo jako duge teške i fizički teške kvalifikacije. Sve smo prebrodili i otišli tamo gdje nam je mjesto. Sretni smo zbog nas i zbog ljudi u Hrvatskoj. Ništa, sad se okrećemo klupskoj sezoni.

Iako još nema potpisan ugovor, Luka Modrić je najavio kako stoji iza izbornika Zlatka Dalića.

Bilo bi suludo da ne bude tako. Mislim da je napravio fenomenalan posao u ovih mjesec dana. Isto tako, htio bih se zahvaliti starom stručnim stožeru s Čačićem. I oni su napravili svoj posao, ali nažalost morali smo se razići. Na kraju je najbitnije da smo na Svjetskom prvenstvu, zaključio je Modrić.