SP kvalifikacije: Danska i Irska bez golova u prvom susretu

U prvom susretu dodatnih europskih kvalifikacija za SP 2018 u Kopenhagenu su Danska i Republika Irska odigrali bez golova, 0:0, pa će odluka pasti u utorak u Dublinu. 

U očekivano tvrdoj utakmici u Kopenhagenu nije bilo golova, a ono malo šansi što su stvorili Danci i Irci obranili su vratari, koji su bili i najbolji pojedinci susreta. 

Danci su bili bolji u prvom dijelu, ali nisu uspjeli zabiti iz dvije velike dvostruke šanse. Prvo je u 12. minuti irski vratar Randolph obranio šut Larsena iz blizine, a potom je na odbijenu loptu natrčao Cornelius,a vratar Middlesbrougha je to ponovno bravurozno obranio.

U 32. minuti se ponovno ukazala dvostruka šansa u jednom napadu za Dance - Randolph je obranio šut Eriksena iz daljine, a Sisto potom šalje loptu pokraj vratnice. U 43. minuti istakao se i danski vratar Schmeichel koji je obranio šut Christiea.Drugo poluvrijeme proteklo je u vrlo opreznoj igri, praktički bez šansi sve do same završnice. Minutu prije kraja Duffy je pokušao glavom ravno u danskog vratara, a u protunapadu je Randolph obranio opasan udarac glavom Poulsena, pa gledatelji na Parken stadionu ipak nisu vidjeli gol. 

Irci su zadnji puta igrali na mundijalu 2002. godine, a Danci 2010. godine. 

Rezultati dodatnih kvalifikacija: 
HRVATSKA - Grčka          4-1 (Modrić 13-11m, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 49 / Papastathopoulos 30)
Sjeverna Irska - Švicarska 0-1 (Rodriguez 58-11m)
10. studenog:
Švedska - Italija 1-0 (Johansson 61)
11. studenog:
Danska - Irska 0-0
UZVRATNE UTAKMICE
12. studenog:
Grčka - HRVATSKA
Švicarska - Sjeverna Irska
13. studenog
Italija - Švedska
14. studenog:
Irska - Danska
AZIJA/CONCACAF
10. studenog: Honduras - Australija 0-0
15. studenog: Australija - Honduras
OCEANIJA/JUŽNA AMERIKA
11. studenog: Novi Zeland - Peru 0-0
16. studenog: Peru - Novi Zeland