[VIDEO] Dalić: Došli smo ovdje pobijediti; Rakitić: Moramo biti spremni na sve

U Pireju je teško igrati, pritisak publike je ogroman. U nedjelju nas čeka pakao. Ne samo da moramo odigrati najbolje, moramo biti spremni svake sekunde. Nema više popravka za tri dana, ovo je zadnji korak na putu prema svjetskom prvenstvu, kazao je Ivan Rakitić uoči uzvratnog susreta protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za SP 2018.

Rakitić smatra da usprkos uvjerljivo zagrebačkoj pobjedi treba biti oprezan u uzvratu.

U nogometu je uvijek sve moguće. Ja sam imao sreću da u dresu Barcelone nadoknadimo zaostatak od četiri gola razlike. Tako da nije sve gotovo
, kazao je Rakitić i dodao:

Moramo zaboraviti rezultat iz prve utakmice. Igrat ćemo kao da je ovo prva utakmica. Znamo da će Grci biti motivirani, željet će dokazati da utakmica u Zagrebu nije njihovo pravo lice. Mi moramo biti čvrsti, odlučni i mirni
, dodao je Rakitić koji je prije 10 dana gostovao u Pireju s Barcelonom, a utakmica je završila bez golova.

Naglasio je kako u nedjelju očekuje tešku utakmicu, ali i dodao kako voli igrati pod pritiskom.

Svjesni smo da postoje dani kada igraš bolje ili lošije, ali odlika velike reprezentacije je da izvučeš najbolje kad je teško. Mi želimo taj pritisak jer želimo biti među najboljima u Europi i na svijetu, želimo igrati pod pritiskom.

Rakitić se zahvalio bivšem izborniku Anti Čačiću, pohvalivši novog stratega.

Naša dužnost je zahvaliti se bivšem izborniku, jer smo na ovaj put krenuli s njime. Svaka promjena ima nešto novo. Dalić je došao s vrlo jasnim idejama. On je pobjednik i to je prenio na naše igrače. Idemo u Rusiju uz njega i njegov stožer. Za mene je Hrvatska uvijek broj jedan. Dok treba, bit ću tu. Kad neće trebati, bit ću kući i navijati
, rekao je Rakitić.


Iako je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za svjetsko prvenstvu u Zagrebu pobijedila Grčku 4:1, izbornik Zlatko Dalić poručio je kako se hrvatska reprezentacija nije došla braniti u Pirej.

To možete slobodno zaboraviti. Mi se ne branimo, ne igramo tako, mi nemamo takve igrače niti takav stil igre. Igrat ćemo svoju igru, a u Pirej smo došli po pobjedu, kazao je Dalić naglasivši: Za mene je ova utakmica kao i ona u Ukrajini. Bilo bi pogubno da ne krenemo tako u susret.

Dalić je naglasio kako u taboru hrvatske vrste nema nikakve euforije nakon uvjerljive zagrebačke pobjede.

Nema nikakve euforije. Mi smo mirni i staloženi, znamo po što smo došli. Ako krenemo s euforijom neće biti dobro i igrači su toga svjesni. Još uvijek nije ništa riješeno. Ne želimo razmišljati o utakmici o Zagrebu, kazao je Dalić.

Hrvatski izbornik je naglasio ako očekuje hrabriju i agresivniju Grčku.

Grci će tražiti rezultat i sigurno će promijeniti stil igre. Cijenim grčku reprezentaciju i to sam rekao igračima. Do utakmice protiv nas izgubili su tek jednom u posljednje dvije godine, a to nije slučajno.

Dalić je istaknuo kako nije očekivao tako dobar rezultat iz prve utakmice, ali isto tako ne očekuje da će uzvrat biti lagan.

U najava sam govorio da je u Zagrebu bilo samo prvo poluvrijeme i ne očekujem da će u Pireju biti lako. Ponavljam, ne razmišljam o zagrebačkoj utakmici.

Osvrnuo se i na umor svojih igrača.

Zagrebačka utakmica ih je fizički i psihički ispraznila, ali i da to ne smije biti nikakvo opravdanje uoči sutrašnjeg uzvrata. Drugi dan poslije utakmice je najteži. Mi nemamo puno izbora. Nadam se da ćemo odraditi trening da se igrači samo naviknu na teren. Međutim, igrači u svojim klubovima imaju naviku igranja tri-četiri dana. To ne bi smio biti problem za nas.

Dalić je u kratko vrijeme u potpunosti preobratio igri hrvatske vrste. Međutim, naglašava kako su najvažniji igrači.

Moji igrači imaju kvalitetu, a ja sam to malo posložio. Baš sam im to rekao na sastanku prije pola sata. Pobjede protiv Ukrajine i protiv Grčke su njihova zasluga. Jesu li mi uzvratili na lijepim riječima? Uzvratit će sutra - kazao je Dalić sa smiješkom.

Kazao je kako se nada da će Mandžukić ipak igrati.

Nadam se da će biti spreman. Večeras će trenirati pa ćemo definitivno vidjeti. Prošli put nismo željeli riskirati. Ja imamo običaj da mi igraju 100 posto spremni igrači
, kazao je na kraju.