Zarazite se tenisom! Na HRT-u opsežan program za prijenos finala

Hrvatska radiotelevizija pripremila je opsežan program za praćenje završnice Svjetske skupine Davisova kupa između Hrvatske i Argentine!

Okosnicu će činiti izravni prijenosi mečeva na Drugome programu, a na rasporedu su i studijske emisije.

Završnica se održava od 25. do 27. studenoga u Areni Zagreb, a program posvećen Davisovu kupu počinje u petak u 13.30 posebnom emisijom na Drugome programu Hrvatske televizije, nakon čega slijedi izravan prijenos prvoga meča u 14 sati te prijenos drugoga meča oko 16.50.

U subotu 26. studenoga program započinje u 14.30 posebnom emisijom, nakon čega slijedi prijenos meča parova oko 15 sati, nakon čega je na rasporedu studijska emisija. U nedjelju, posljednjega dana susreta, program počinje u 13.30 posebnom emisijom, nakon čega slijede prijenosi mečeva.

Mečeve će komentirati Bruno Kovačević i Nikola Pilić. Studijske emisije vodit će Marko Šapit uz sudjelovanje svih relevantnih gostiju iz svijeta tenisa. U svečanoj će loži biti Mirna Zidarić, a na položaju uz teren brzo će reagirati i vruće izjave uzimati Daniel Križ.

Danas, dan uoči početka završnice, je HRT već uživo prenosio i ždrijeb parova iz Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga, pa se zna da će veliki finale u petak u 14 sati otvoriti Marin Čilić i Federico Delbonis, hrvatski prvi i argentinski drugi reket.

Večeras u vremenu od 20.00 do 20.55 Hrvatska radiotelevizija emitirat će i uvodnu emisiju iz studija u Areni Zagreb. Nju će voditu Mirna Zidarić, a gosti su joj Nikola Pilić i izbornik hrvatske teniske reprezentacije Željko Krajan.

Redatelji su međunarodnoga prijenosa završnice Svjetske skupine Davisova kupa Ranko Varlaj i Zoran Rogić, a redatelj hrvatskoga programa Dražen Iričanin. Producenti su Željko Plavec i Stjepan Krsnik te Zvonimir Sunara.

Završnicu Svjetske skupine Davisova kupa bit će moguće pratiti i na Drugome programu Hrvatskoga radija, teletekstu i internetskoj stranici Hrvatske radiotelevizije na adresama sport.hrt.hr i hrti.hrt.hr.