Bralić: Sinkovići mogu trajati još dva olimpijska ciklusa

Sad s ovim zlatom mogu u mirovinu, kazao je trener braće Sinković Nikola Bralić nakon osvojene zlatne olimpijske medalje u dvojcu na pariće u Riju.

I očekivao sam ovakvu utrku jer je ovo olimpijsko finale. Neki su tempirali formu upravo za današnju utrku i nadali se da ćemo mi kiksati i popustiti. Neću lagati, kad su nas Litvanci prošli u zadnjoj četvrtini staze malo sam se zabrinuo, ali sam odmah vidio kako raste Valentov i Martinov tempo. Prešli su Litvance u samo 10 zaveslaja, a to trenutno na svijetu mogu samo oni, kazao je tvorac hrvatskog veslačkog čuda, koji je u OI u Sydneyu s omercem uzeo broncu, u Londonu s četvercem srebrom, a sada je na jezeru Lagoa di Tijuca stiglo i zlato.

Misllim da Valent i Martin mogu trajati još dva olimpijska ciklusa, još su mladi i braća su, što je vrlo pogodno. Oni su psihološki izuzetno stabilne osobe i nisam se bojao da se neće pripremiti za utrku. Nama je falilo u završnim pripremama na Peruči taj završni sparing s jakim čamcima, ali nitko nije htio doći. Ostali su imali očito puno bolje uvjete za pripremu, vidjeli ste kako su nam došli blizu, kazao je ovogodišnji dobitnik nagrade Međunarodnog veslačkog saveza za najboljeg trenera.

Uskoro ću napuniti 65 godina, htio bih nastaviti, ali to će ovisiti o Zagrebačkom sportskom savezu, zaključio je Bralić.